Sport
UPDATE Cale liberă spre Iaşi pentru Flavius Stoican#1
swipe pentru navigare

UPDATE Cale liberă spre Iaşi pentru Flavius Stoican

A+ a-

 

Ce se va întâmpla cu antrenorii secunzi Adrian Kerezsy şi Benone Dohot şi cu preparatorul fizic Cezar Honceriu * când va fi înfiinţată echipa a doua * nu se mai merge în cantonament în Turcia * cei mai doriţi jucători dintre cei cărora le-au expirat contractele în Copou

UPDATE: Antrenorul Florin Stoican şi-a dat astăzi acordul de principiu pentru a prelua echipa CSM Politehnica Iaşi. „Tehnicianul va sosi saptamana viitoare la Iasi pentru stabilirea detaliilor si perfectarea documentelor”, anunţă gruparea din Copou pe site-ul său oficial.

De asemenea, clubul ieşean a anunţat al treilea jucător cooptat în lotul pentru viitorul sezon. Luís Carlos Almada Soares „Platini”, internaţional al Republicii Capului Verde, născut la data de 16 aprilie 1986, este mijlocas de picior stang şi a evoluat in cariera sa la formatii precum Omonia Nicosia, CSKA Sofia si Al Ittihad.

 

 

 

 

După ce a anunţat încheierea cu succes a negocierilor în privinţa colaborării cu firma impresarului Arcadie Zaporojanu, Fotbal Hebdo, următorul pas la CSM Poli Iaşi se leagă de instalarea noului antrenor principal. Favorit să preia echipa de la Eugen Neagoe, Flavius Stoican şi-a reziliat ieri pe cale amiabilă angajamentul cu Pandurii Tg. Jiu, aşa că zilele viitoare va avea loc ultima rundă de negocieri înainte ca el să semneze cu CSM Poli. Noul antrenor se pare că îi va păstra pe secunzii Adrian Kerezsy şi Benone Dohot, precum şi pe preparatorul fizic Cezar Honceriu, nefiind exclus să rămână şi medicul Aurel Tohăneanu.

Este cunoscut faptul că Hebdo Sport va trimite la Iaşi cel puţin opt fotbalişti străini, investind deja peste 3,5 milioane de euro în transferurile lor, fotbalişti cărora le va plăti primele de instalare. Toate transferurile vor fi efectuate de acum înainte prin firma lui Zaporojanu, contractele urmând să fie achitate de către gruparea ieşeană, finanţator rămânând Fundaţia Sportului Ieşean.

Dintre fotbaliştii care au încheiat sezonul cu CSM Poli, precum şi angajamentele cu clubul din Copou, Cristea şi Frăsinescu sunt în fruntea listei celor cărora li se va propune noi înţelegeri, aşa cum noul antrenor va avea ultimul cuvânt în privinţa jucătorilor împrumutaţi, Boiciuc fiind foarte atractiv deoarece este eligibil Under 21, el urmând să lupte pentru postul de atacant şi cu brazilianul Tito da Silva Fernando Pinto (28 de ani), care va veni la Iaşi direct din Brazilia, de la Confianca.

În afară de alcătuirea unei formaţii puternice, capabilă să îndeplinească obiectivul stabilit, calificarea în play-off-ul Ligii 1, principala grijă este legată de datoriile ce depăşesc 10 milioane de lei. Din cauza acestora probabil că în acest an nu va fi înfiinţată echipa a doua, care să fie înscrisă în Liga a III-a. „Cheltuielile cu echipa a doua s-ar ridica la 150.000 de euro şi deocamdată nu ne putem permite. Eu sunt adeptul unei formaţii secunde, dar acest lucru ar fi posibil chiar din viitorul sezon numai dacă vom găsi un sponsor care să asigure cheltuielile”, a declarat Adrian Ambrosie, viitorul preşedinte executiv al CSM Poli Iaşi, cel care a reprezentat gruparea ieşeană la negocierile cu Zaporojanu.

Tot din considerente financiare s-a hotărât ca echipa să nu mai plece în cantonament în Turcia, ci la baza de pregătire a celor de la Şerif Tiraspol, unde va ajunge pe 17 iunie, la o zi după reunirea lotului, vizita medicală urmând să fie efectuată acolo. Cheltuielile legate de pregătirea centralizată ce va dura zece zile sau două săptămâni vor fi suportate de Fotbal Hebdo, iar partenere pentru jocuri de verificare vor fi în principal echipe din Republica Moldova şi Ucraina. Dragoş GAŞPAR

 

 

 

Primarul municipiului Iaşi, domnul Mihai Chirica, împreună cu staff-ul pe care îl conduce, va sprijini, în continuare, necondiţionat, activitatea fotbalistică ieşeană la toate nivelurile în condiţiile, nu uşoare, privind finanţarea la nivel naţional din contribuţii locale conform legislaţiei şi obiectivelor”

Leonid Antohi,
preşedinte Comitet Director CSM Poli Iaşi

Autor: Dragos Gaspar