Sport
Recoltă bogată la Naţionalele Şcolare de gimnastică ritmică#1
Recoltă bogată la Naţionalele Şcolare de gimnastică ritmică#2
Recoltă bogată la Naţionalele Şcolare de gimnastică ritmică#3
swipe pentru navigare

Recoltă bogată la Naţionalele Şcolare de gimnastică ritmică

A+ a-

 

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional Şcolar de gimnastică ritmică, desfăşurată la Ploieşti, a adus sportivelor ieşene un nou succes: componentele CSS „Anghel Saligny” au cucerit 21 de medalii, dintre care 18 de aur. La întreceri au participat 200 de sportive între 6 şi 20 de ani, legitimate la cluburi sportive şcolare, împărţite pe categorii de vârstă şi clasificare.

Dacă în proba „calificare sportivă-senioare” şi în cea rezervată junioarelor Andreea Verdeş, respectiv Laura Aniţei, au dominat concursul din postura de favorite, la categoriile mica gimnastă şi la categoria a treia, antrenorii Cătălina Radu, Oana Cozma şi Constantin Radu au venit cu frumoase surprize. Ele se numesc Crina Drăcşanu, care a cucerit cinci medalii de aur (individual compus, fără obiect, cerc, coardă şi panglică) şi Francesca Melinte, cu două medalii de aur, la echipe şi la individual.

Aşadar, liderele grupului, Andreea Verdeş şi Laura Aniţei, n-au avut probleme în a-şi adjudeca titlurile de campioane la individual compus şi la cele patru obiecte, cu o medalie de aur în plus pentru Laura la echipe junioare (12-15 ani). Ansamblul CSS „Anghel Saligny” din Iaşi s-a clasat pe locul I la categoria mica gimnastă şi a fost alcătuit din Bianca Răutu, Mădălina Păun, Bianca Brânzei, Elena Angheluş, Adelina Badiu şi Francesca Melinte. Medalii de bronz au cucerit Roxana Brighenti (cerc şi minge) şi Iustina Coşarcă (măciuci). I.TÂRNOVEANU

Autor: Dan Constantinescu