Sport
L-a împrumutat pe Petre, dar l-a pierdut pe Târşa!#1
swipe pentru navigare

L-a împrumutat pe Petre, dar l-a pierdut pe Târşa!

A+ a-

 

Internaţionalul ugandez Luwagga Kizito, de la Rio Ave, este al cincilea jucător străin înregimentat pentru viitorul sezon * astăzi este aşteptat la Iaşi antrenorul Flavius Stoican.

Patrick Petre n-a fost prezent ieri la reunirea fotbaliştilor de la Dinamo Bucureşti, semn că nu intră în vizorul antrenorului Cosmin Contra pentru viitorul sezon. Jucătorul eligibil Under 21 este dorit însă la CSM Politehnica Iaşi, grupare care a înaintat pentru el săptămâna trecută o cerere oficială de împrumut din partea grupării bucureştene. Noul antrenor al formaţiei din Copou, Flavius Stoican, care a încheiat campionatul trecut al Ligii 1 cu Pandurii Tg. Jiu şi care este aşteptat astăzi la Iaşi pentru ultima rundă de negocieri înainte de a prelua echipa, a lucrat la Dinamo cu P. Petre şi probabil este convins că la Iaşi talentatul jucător se va exprima la maximum de potenţial sub comanda sa. Cererea ieşeană a primit răspuns pozitiv, aşa că jucătorul va îmbrăca în viitorul sezon tricoul lui CSM Poli şi se va prezenta vineri în Copou la reunirea lotului.

Tot ieri a fost anunţat şi numele celui de-al cincilea jucător străin înregimentat după anunţarea colaborării cu firma impresarului Arcadie Zaporojanu. Este vorba despre mijlocaşul ofensiv Luwagga Kizito (23 ani, de la Rio Ave), internaţional ugandez. El a fost titular în meciul oficial câştigat duminică de Uganda, în deplasare, cu 1-0, în compania selecţionatei Insulelor Capului Verde.

În schimb, Iaşul l-a pierdut pe Marian Târşa (19 ani), care începând cu 1 iulie va fi pentru cinci ani jucătorul celor de la FC Botoşani. El va părăsi Iaşul din postura de jucător liber de contract, deoarece n-a fost notificat de conducerea celor de la CSM Poli până la 31 decembrie 2016 pentru prelungirea angajamentului!

Ieri a revenit la Iaşi preşedintele executiv Florin Prunea şi tot ieri s-a lucrat la rezilierea pe cale amiabilă a contractului antrenorului Eugen Neagoe, ce expiră pe 30 iunie. Continuă negocierile cu Cristea şi Frăsinescu pentru a fi jucătorii Iaşului şi sezonul viitor, în timp ce Bădic se pare că va fi împrumutat la Ştiinţa Miroslava, echipă care probabil se va înscrie în Liga a II-a după spectaculoasa sa promovare.

Întrebat săptămâna trecută dacă a bătut palma cu Ferencvaros, Lukacs Bole n-a răspuns, dar a postat sâmbătă pe o reţea de socializare un mesaj prin care şi-a luat rămas bun de la clubul ieşean şi de la suporteri. Ieri a venit însă confirmarea angajamentului său la clubul maghiar, unde va primi lunar un salariu de 12.000 de euro. Continuă şi lucrările de modernizare a vestiarelor de la Stadionul „Emil Alexandrescu”, în vizor fiind şi locurile de cazare de la arena ieşeană. Dragoş GAŞPAR

Autor: Dragos Gaspar