Sport
Fundaţia Sportului Ieşean a hotărât ce sume va aloca echipelor prim-divizionare#1
swipe pentru navigare

Fundaţia Sportului Ieşean a hotărât ce sume va aloca echipelor prim-divizionare

A+ a-

 

În conferinţa de presă susţinută miercuri la Palatul Roznovanu, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a încercat să lămurească în special câteva chestiuni legate de echipa de fotbal CSM Politehnica, dar a dat şi câteva detalii privind finanţarea unor alte formaţii de primă divizie de către Fundaţia Sportului Ieşean (FSI). „Vom susţine echipa de handbal masculin Politehnica Iaşi pentru că a promovat în Liga Naţională, dar nu cu 2,5 milioane de lei pe sezon, aşa cum a solicitat, precum şi pe cea masculină de baschet Politehnica Iaşi, care şi ea a promovat. Vom sprijini însă mai puţin baschetul feminin de la CS Politehnica, deoarece cheltuielile nu se prea justifică. Şi la rugby-ul de la Politehnica vom aloca mai puţin bani, deoarece se află la a treia încercare nereuşită. Îi lăsăm să se reorganizeze. Vom sprijini fotbalul feminin, deoarece a dovedit că poate face performanţă”, a declarat Chirica, însă sumele pe care FSI le-a alocat deocamdată, cu finanţare începând din iulie, au pus pe jar unele echipe ieşene.

Într-adevăr, pentru echipa masculină de handbal Politehnica au fost solicitate 2,5 milioane pentru următorul sezon, dar FSI va aloca un milion. „Cu două milioane de lei pentru un sezon în prima divizie nu cred că am putea garanta nici măcar evitarea retrogradării. Sper că ni se va acorda ocazia de a explica mai bine ce înseamnă rigorile primului eşalon şi poate că alocaţia ne va fi suplimentată”, a declarat Mihail Gabriel Popescu, preşedintele secţiei de handbal de la CS Politehnica Iaşi, care îşi îndreaptă speranţele spre Consiliul Judeţean pentru ca echipa pe care a promovat-o să beneficieze de un buget ceva mai apropiat de necesităţile reale.

Echipa masculină de baschet Politehnica Iaşi, care a promovat recent în Liga Naţională, va primi tot un milion, în timp ce în privinţa baschetbalistelor de la CS Politehnica, ele rezistând în prima divizie, există un semn de întrebare. „Le vom susţine pentru a asigura continuitatea, pentru a reuşi să se menţină în primul eşalon”, a declarat Lucian Popescu, directorul FSI, fără să precizeze vreo sumă. „Fetele vor primi 200.000 de lei din partea FSI, iar cu alocaţia pentru echipa masculină noi ne declarăm mulţumiţi, este un punct bun de plecare. Noi oricum avem de gând să atragem bani şi din sectorul privat. Cu echipa feminină avem însă problema că ea este înscrisă la FR Baschet cu CIS-ul celor de la CS Naţional, dar sper să-i găsim rezolvarea”, a declarat Gabriel Toma, managerul formaţiilor de baschet de la CS Politehnica Iaşi.

Rugbiştii de la Politehnica Iaşi, clasaţi pe locul 6 în SuperLigă, nu se vor bucura deloc când vor afla că FSI le-a alocat 400.000 de lei pentru următorul an competiţional. „Dacă vom rămâne cu 400.000 de lei pe sezon eu voi demisiona. Nu ne putem descurca onorabil cu această sumă. Nu înţeleg însă unde am greşit din moment ce echipa noastră a fost considerată revelaţia SuperLigii...”, a menţionat managerul Bogdan Şaramet.

Tot 400.000 va primi şi formaţia de futsal de la CSM Poli Iaşi, în timp ce fotbalistele de la Navobi Iaşi vor beneficia de 100.000 de lei pentru următorul sezon. „Sumele stabilite nu sunt bătute în cuie”, a menţionat directorul FSI, urmând să întocmească un nou raport cu necesităţile formaţiilor ieşene, deşi mari modificări faţă de sumele deja anunţate probabil nu vor putea fi consemnate. Dragoş GAŞPAR

Autor: Dragos Gaspar