Sport
Cristea şi Frăsinescu vorbesc despre viitorul lor în Copou#1
swipe pentru navigare

Cristea şi Frăsinescu vorbesc despre viitorul lor în Copou

A+ a-

 

Conducerea grupării ieşene a anunţat un al treilea jucător străin înregimentat pentru viitorul sezon

 

Conducerea grupării din Copou a anunţat ieri că antrenorul Flavius Stoican şi-a dat acordul de principiu pentru a prelua echipa CSM Poli Iaşi, şi aşa cum v-am mai informat el va veni la începutul săptămânii viitoare la Iaşi pentru runda finală de negocieri şi pentru a semna angajamentul cu formaţia pe care trebuie s-o califice în play-off-ul Ligii 1. Până însă să fie anunţat oficial ca succesor al lui Eugen Neagoe pe banca tehnică a formaţiei ieşene, oficialii de la CSM Politehnica Iaşi au stabilit primii jucători pe care-i doreşte şi pentru sezonul viitor dintre cei cărora angajamentele urmează să le expire pe 30 iunie.

Fundaşul central Cosmin Frăsinescu, cu un joc foarte exact în 2017 şi care împreună cu Marius Mihalache formează probabil unul din cele mai bune cupluri de stoperi din Liga 1, a şi fost deja contactat, dar nu a oferit deocamdată un răspuns. „Am purtat discuţii după ce am plecat din Iaşi (n.r. - Frăsinescu a primit vacanţă la mijlocul săptămânii trecute, după jocul din penultima etapă a campionatului, cu FC Voluntari). Mi s-a propus ceva, dar urmează să mai discutăm. Nu sunt decis deocamdată unde voi juca sezonul viitor”, a declarat Frăsinescu, fiind evident că are şi alte oferte. „Discut cu echipe din ţară, dar recent a apărut şi o ofertă din Israel. Încerc să analizez corect toate propunerile ce mi-au fost înaintate. Eu sunt un pic legat de Iaşi. Fiind originar din Bacău sunt mai aproape de familie”, a menţionat fundaşul central despre care se zvoneşte că s-a înţeles deja cu FC Voluntari, acolo unde se pare că vor ajunge alţi doi fotbalişti cărora pe 30 iunie le expiră contractele cu Iaşul - Voicu şi V. Gheorghe.

El a precizat şi ce anume l-a împiedicat să ofere deja celor de la CSM Poli un răspuns pozitiv. „Este un pic supărător tot ce s-a întâmplat la Iaşi până să plec în vacanţă. Mai sunt câteva zile până să acumulăm trei luni de restanţe salariale, când în mod normal un jucător ar trebui să fie cu drepturile la zi atunci când i se propune continuarea colaborării. Primăria Iaşi încă nu s-a angajat clar că va susţine cum se cuvine echipa, aşa că nu e deloc simplu să mă decid...”, a mai spus Cosmin Frăsinescu.

Atacantul Andrei Cristea, care a înscris douăzeci de goluri şi a oferit şapte pase decisive de când a revenit la Iaşi, are şi el destule oferte pe care să le analizeze, mai ales că discuţiile purtate cu CSM Poli au fost, deocamdată, mai degrabă informative. „Mi s-a spus că sunt dorit în continuare la Iaşi şi vreau să mulţumesc pentru încrederea care mi se acordă. Am oferte din Liga 1 şi o ofertă din străinătate. Prioritar pentru mine este Iaşul, rămâne să văd cum va arăta şi oferta concretă”, a declarat Andrei Cristea.

Tot ieri, CSM Poli a anunţat şi numele celui de-al treilea jucător înregimentat pentru viitorul sezon după mijlocaşul central portughez Bernardo Tengarrinha (28 ani) şi atacantul brazilian Tito Fernando da Silva Pinto (28 ani). Luís Carlos Almada Soares „Platini” (31 ani), internaţional al Republicii Capului Verde, este mijlocaş de picior stâng şi a evoluat în cariera sa la formaţii precum Omonia Nicosia, TSKA Sofia şi Al Ittihad. Dragoş GAŞPAR

Autor: Dragos Gaspar