Sport
Clarificări la cel mai înalt nivel#1
swipe pentru navigare

Clarificări la cel mai înalt nivel

A+ a-

 

Primarul Mihai Chirica le-a mulţumit ieri jucătorilor de la CSM Politehnica Iaşi pentru locul 7 ocupat în ultimul campionat al Ligii 1, evidenţiind meritele antrenorului Eugen Neagoe, precum şi ale preşedintelui executiv Florin Prunea * Chirica şi-a exprimat sprijinul pentru direcţia nouă abordată de gruparea din Copou, viitorul preşedinte executiv urmând să fie Adrian Ambrosie * Prunea va primi astăzi cererea oficială de reziliere amiabilă a contractului scadent pe 23 iulie

 

Primarul Mihai Chirica a ţinut ieri să mulţumească într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Roznovanu tuturor celor implicaţi în activitatea echipei de fotbal CSM Politehnica Iaşi, formaţie care a încheiat ultima ediţie a Ligii 1 pe locul 7 din 14 competitoare. „Toţi au contribuit, cu valoarea fiecăruia, pentru ca aceste rezultate să se întâmple. Vreau să-i mulţumesc într-un mod evident antrenorului Eugen Neagoe. A reuşit să se facă înţeles şi a realizat aceste succese. Atât dumnealui, cât şi preşedintele Florin Prunea, echipa, cei care s-au implicat, colectivul de conducere a clubului merită toată aprecierea mea şi le mulţumesc public pentru acest rezultat”, a declarat Chirica, dar n-a ascuns că de câteva luni bune le-a spus celor care conduc destinele grupării ieşene că şi-ar dori ceva mai mult de la această echipă. „Nu am văzut niciodată performanţă la acest club, că putem crea emoţii principalilor favoriţi. De fiecare dată, abordarea campionatului a vizat evitarea retrogradării. Iaşul a demonstrat în ultimii doi ani că poate depăşi anumite bariere de vizibilitate, de creştere economică, de competenţă administrativă, încât cred că şi în fotbal putem încerca şi altceva. Le-am spus celor de la club că eu nu mai accept drept obiectiv evitarea retrogradării. Vom încerca să găsim şi alte formule pentru atingerea unor obiective de performanţă. Eu spun că ne-am trezit la timp în ceea ce priveşte situaţia de la club. Avem decizia de a merge mai departe şi, într-o echipă conştientă de misiunea sa, putem face lucrurile să meargă spre bine”, a declarat primarul Iaşului, fiind evident faptul că sprijină noua direcţie pe care a luat-o clubul din Copou din momentul în care, recent, Comitetul Director a hotărât să-l mandateze pe unul din membrii săi, Adrian Ambrosie, pentru a superviza activitatea la CSM Poli Iaşi.

Trei luni de restanţe salariale, Mihalache trebuie notificat astăzi!

Totodată, Chirica s-a declarat convins că rezultatele echipei puteau fi şi mai bune dacă acest lucru s-ar fi petrecut mai repede şi a anunţat că Fundaţia Sportului Ieşean va alimenta cât de repede se poate conturile clubului pentru a mai fi plătite din salariile ce ajung astăzi la trei luni de restanţe, aşa că jucătorii îşi pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract! Mai mult, Mihalache trebuie notificat astăzi de către club în vederea prelungirii înţelegerii, altfel devine liber de contract!

Se ştie deja că actualul preşedinte executiv Florin Prunea nu mai este dorit la Iaşi, lui urmând să-i fie înmânată astăzi cererea oficială de reziliere pe cale amiabilă a contractului care îi expiră pe 23 iulie. Antrenorului Eugen Neagoe i-a fost deja înmânată de câteva zile solicitarea de reziliere a înţelegerii ce expiră pe 30 iunie. Viitorul preşedinte executiv va fi Adrian Ambrosie, cel care a reprezentat gruparea ieşeană la negocierile privind colaborarea cu Fotbal Hebdo, firma impresarului Arcadie Zaporojanu. „Am vrut întotdeauna ca Poli să ajungă la alt nivel, să se bată pentru primele locuri, să câştige un trofeu. Acest lucru nu a fost posibil în ultima perioadă. La o cercetare mai atentă, conducerea clubului a constatat că datoriile acestuia se măreau an de an. Din acest motiv am fost desemnat să supervizez activitatea clubului”, a declarat Ambrosie.

Aşa cum v-am mai informat, deocamdată, Fotbal Hebdo va ajuta CSM Poli cu măcar opt fotbalişti străini valoroşi, iar din momentul în care vor fi lichidate datoriile va începe reorganizarea clubului, iar firma lui Zaporojanu va deţine 51% din acţiuni. Deocamdată, după ultima modificare a statutului, CSM Poli are trei membri fondatori, iar Comitetul Director condus de preşedintele Leonid Antohi numără cinci membri. „Peste o lună de zile începe campionatul. Jucătorii se vor aduna la club pe 17 iunie, aşa că vom încerca să rezolvăm problemele cât mai repede. Avem un alt proiect de finanţare, cu largă deschidere, practic un nou drum”, a declarat Leonid Antohi. Dragoş GAŞPAR

 

Autor: Dragos Gaspar