Sport
„Joi devin jucător liber de contract!”#1
swipe pentru navigare

„Joi devin jucător liber de contract!”

A+ a-

 

Notificările pe care conducerea CSM Politehnica Iaşi trebuia să le facă sau trebuie să le facă în cazul jucătorilor cărora doreşte să le prelungească, unilateral, angajamentele au înregistrat deja două eşecuri. Alexandru Răuţă, jucător transferat în iarnă de la Pandurii Tg Jiu, trebuia notificat în termen de 24 de ore de la finalul ultimului meci al sezonului, dar acest lucru nu s-a petrecut, aşa că fotbalistul a devenit liber de contract şi poate semna gratis cu orice club doreşte. În cazul său, însă, se spune că notificarea ar fi adus o mărire de salariu care nu s-ar fi dovedit avantajoasă clubului, dar şi că jucătorul este în continuare dorit pentru a semna o nouă înţelegere cu gruparea din Copou.

Cazul lui Marian Târşa (19 ani) întrece însă orice închipuire. Tânărul fotbalist, indisponibil în acest an din cauza unei grave accidentări suferită la sfârşitul anului trecut şi soldată cu o intervenţie chirurgicală la genunchi, trebuia notificat până la data de 31 decembrie 2016 pentru ca angajamentul său la Iaşi să fie prelungit. Nici această notificare n-a fost făcută, aşa că FC Botoşani a profitat şi a semnat cu fotbalistul eligibil Under 21 un contract pe cinci ani începând cu 1 iulie 2017! Menţionăm că şi Târşa va părăsi Iaşul gratis, din postura de jucător liber de contract!

S-a spus că jucătorii care au în contracte clauza privind dreptul clubului de a le prelungi unilateral angajamentele pot fi notificaţi până cel târziu pe 30 iunie. Este adevărat în cea mai mare parte, numai că în cazul lui Marius Mihalache lucrurile stau altfel. „Mai am două zile şi devin jucător liber de contract”, a declarat ieri căpitanul celor de la CSM Poli Iaşi cu destulă amărăciune în glas. Rugat să detalieze, Marius a menţionat: „Trebuie să fiu notificat până pe 15 iunie, dar asta, bineînţeles, doar dacă se doreşte să rămân la echipă. Deocamdată n-am primit nimic din partea clubului, însă eu nu ascund că-mi doresc din tot sufletul să rămân la Iaşi”.

Mihalache a avut un sezon reuşit, alcătuind alături de Cosmin Frăsinescu, aşa cum am mai spus şi pe parcursul sezonului, unul din cele mai bune cupluri de stoperi din Liga 1, aşa că probabil nu duce lipsă de oferte. Reamintim numai de interesul celor de la FC Botoşani care au propus Iaşului un schimb cu Florin Plămadă atunci când Mihalache evolua mai puţin sub comanda antrenorului Nicolo Napoli sau când jucătorul s-a certat cu amintitul tehnician italian. Dragoş GAŞPAR

Autor: Dragos Gaspar