Sanatate
La spital, din cauza neatenţiei#1
swipe pentru navigare

La spital, din cauza neatenţiei

A+ a-

 Mai mulţi ieşeni au ajuns în weekend pe mâinile medicilor după ce au suferit diverse accidente pe fondul neatenţiei. Dacă unii s-au ales cu plăgi uşoare, alţii au avut nevoie de internare.

Un bărbat de 58 ani din localitatea ieşeană Poiana Mănăstirii s-a lovit accidental cu târnăcopul şi a ajuns la Urgenţe. Potrivit medicilor de la UPU „Sf. Spiridon”, acesta avea o plagă tăiată şi a fost internat la Clinica de Chirurgie a unităţii. Din păcate, se afla şi sub influenţa alcoolului, acesta fiind probabil şi unul din motivele pentru care a dat cu târnăcopul unde nu trebuia.

Tot la spital a rămas internat şi un bărbat de 48 de ani, din Cotnari, care s-a tăiat cu faiul din neatenţie. Acesta s-a ales cu mai multe plăgi la mâna dreaptă şi a rămas la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a spitalului.

Dacă cei doi au scăpat destul de uşor, alţi doi ieşeni au ajuns la spital în stare mai gravă. Unul dintre ei, de 75 de ani, a fost lovit de calul din propria gospodărie, iar cel de-al doilea, de 50 de ani, a căzut de pe bicicletă. Primul dintre ei a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă şi o fractură de arcadă, fiind dirijat către Spitalul de Neurochirurgie, iar al doilea tot un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă, dar şi o contuzie toraco-abdominală şi o fractură la cotul stâng. În aceeaşi situaţie au fost, însă, mai mulţi, spun medicii, care s-au confruntat cu numeroase cazuri de pacienţi căzuţi din copac sau din căruţă. Spre exemplu, un bătrân a ajuns la spital după ce a căzut din cireş. În vârstă de 77 de ani, originar din localitatea Hândreşti, acesta a urcat în pom pentru a culege fructe, dar s-a dezechilibrat şi a căzut. A suferit multiple traumatisme şi a fost dirijat la Chirurgie Toracică. Roxana NĂSTASĂ

Autor: Roxana Năstasă