Moldova
Italianul Simone Tempestini a câştigat „Raliul Moldovei” FOTO #1
Italianul Simone Tempestini a câştigat „Raliul Moldovei” FOTO #2
Italianul Simone Tempestini a câştigat „Raliul Moldovei” FOTO #3
swipe pentru navigare

Italianul Simone Tempestini a câştigat „Raliul Moldovei” FOTO

A+ a-

După două zile de concurs, sâmbătă seara s-a tras cortina peste cea de-a şaptea ediţie a „Raliului Moldovei”, câştigătorul fiind italianul Simone Tempestini.

 

Campionul mondial la WRC Junior a obţinut o victorie cât se poate de meritată în etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Dacă vineri, în prima zi a competiţiei, Tempestini a triumfat în şase din cele opt probe, sâmbătă pilotul de 23 de ani de la Napoca Rally Team şi-a definitivat succesul, adjudecându-şi toate probele din concurs.

„Sunt foarte fericit pentru acest rezultat. Pentru mine, Raliul Moldovei Bacău constituie o experienţă foarte folositoare în vederea celei de-a treia etape de Campionat Mondial programată peste două săptămâni”, a declarat Simone Tempestini, care a fost secondat în ierarhia „Raliului Moldovei” Bacău de colegul său de club şi, totodată, liderul clasamentului general al Campionatului Naţional, Bogdan Marişca.

La cine au mai ajuns premiile

Podiumul Raliului Moldovei Bacău a fost completat de Valentin Porcişteanu, cel care a câştigat vineri proba inaugurală a competiţiei, Vermeşti 1 şi Superspeciala desfăşurată pe circuitul stradal al Bacăului. „Ploaia de sâmbătă a făcut ca ultimele probe să fie foarte alunecoase, însa plecăm de la Bacău cu obiectivul îndeplinit”, a declarat Porcişteanu, care conduce un Mitsubishi Lancer Evo IX. Vice-liderul clasamentului general al Campionatului Naţional, Dan Gârtofan, a fost nevoit să abandoneze vineri, însă sâmbătă a terminat pe locul secund în şase din cele opt probe. Liderul categoriei 2 Roţi Motrice, băcăuanul Adrian Răspopa, organizatorul competiţiei, a fost nevoit să abandoneze chiar din prima zi de concurs, din cauza unor probleme tehnice la maşina sa. Florin CRĂCIUN

 

Sunt foarte fericit pentru acest rezultat” - Simone Tempestini

Autor: