Moldova
 Garsoniere părăsite de chiriaşii Primăriei#1
swipe pentru navigare

Garsoniere părăsite de chiriaşii Primăriei

A+ a-

 Locuinţele rămase vacante vor fi repartizat solicitanţilor aflaţi pe lista de priorităţi aprobată la începutul anului 2017

 

Opt locuinţe ANL repartizate în anii anteriori de Primăria Suceava sunt părăsite de către chiriaşi. Foştii beneficiari au preferat să cumpere case de pe piaţa imobiliară liberă, condiţii în care au predat deja cheile unităţilor de locuit în cauză. „Prin achiziţionarea de pe piaţa liberă a unei locuinţe de către familiile care au fost beneficiare ale unor locuinţe ANL, întrucât nu mai confirmă în totalitate criteriile prevăzute de Legea nr. 152/1998, cu referire la nedeţinerea de locuinţe proprietate personală, acestea au fost eliberate, iar cheile predate”, se arată într-o informare a Biroului evidenţa şi administrarea imobilelor de locuit.

Este vorba despre 6 garsoniere pe strada Putna şi două de pe strada Privighetorii din cartierul Burdujeni. Locuinţele rămase vacante, pe perioada exploatării acestora, vor fi repartizat solicitanţilor aflaţi pe lista de priorităţi aprobată al începutul anului 2017.

Cine poate închiria garsonierele

Potrivit legii, beneficiarii de locuinţe ANL vor avea vârsta sub 35 de ani la data depunerii cererii, aceştia şi membrii familiei lor netrebuind să mai deţină o locuinţă în proprietate sau cu chirie, una proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitanţii, în municipiul Suceava ori pe o rază mai mică de 10 km faţă de reşedinţa de judeţ. De asemenea, titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiu. La stabilirea punctajelor şi ordinii pe listă se iau în calcul situaţia actuală a titularului, starea civilă, numărul de persoane din întreţinere, starea de sănătate a tuturor, vechimea cererii sau nivelul studiilor sau al pregătirii profesionale.

Lidia DIACONU

 

Este vorba despre 6 garsoniere pe strada Putna şi două de pe strada Privighetorii din cartierul Burdujeni.

Autor: