Moldova
Foștii președinți, așteptați mâine la Iași!#1
swipe pentru navigare

Foștii președinți, așteptați mâine la Iași!

A+ a-


Demarate anul trecut, manifestările din cadrul Programului Centenar, continuă mâine, 20 iunie, când se vor împlini 100 de ani de la momentul în care Senatul României a adoptat, la Iași, înscrierea principiilor sufragiului universal și, respectiv, al dreptului de proprietate în Constituția României.

Președintele României, Klaus Iohannis și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, sunt invitați să participe la evenimentele reunite sub titlul Centenarul Reformei Constituționale de la Iași, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ urmând a avea loc Întrunirea Solemnă a Autorităților Statului Român. Au mai fost invitați să participe foștii Președinți ai României, Președintele Camerei Deputaților, Președintele Senatului, Președintele Academiei Române și ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române.

În aceeași zi va mai avea loc Colocviul „Proiecții constituționale asupra României viitoare“, la care participă specialiști recunoscuți în drept constituțional și administrativ, istorici, sociologi și politologi. Colocviul se va desfășura ăn Aula „Carmen Sylva“ a Universitatii Tehnice „Gh. Asachi“, locul în care a funcționat, în perioada 1916-1918, Senatul României.

Tot mâine este programată lansarea revistei „Magazin istoric“ și dezbaterea referitoare la rolul reformei constituționale adoptate la Iași în 1917, la care este invitat Dorin Matei, redactor-șef al publicației. Tudor DAMASCHIN

 

Autor: