AUTO
Viitorul Mercedes-Benz CLA va adopta un design şi mai sportiv#1
swipe pentru navigare

Viitorul Mercedes-Benz CLA va adopta un design şi mai sportiv

A+ a-

 

Din dorinţa de a se face o diferenţiere mai clară între următoarea generaţie a modelului CLA şi noul sedan al Clasei A aşteptat să debuteze în 2018, compania germană Mercedes-Benz a luat decizia de a efectua unele modificări stilistice asupra celui dintâi.

Potrivit unor surse din interiorul firmei, noul CLA va dispune de un design asemănător conceptului cu patru uşi Mercedes-AMG GT, expus în premieră mondială în martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, informează Automotive News Europe.

De cealaltă parte, noul sedan al Clasei A va fi similar conceptului dezvăluit luna trecută, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, el venind echipat cu o grilă a radiatorului specifică liniei AMG. Vor exista şi versiuni mai puţin puternice ale acestei maşini, iar ele vor fi prevăzute cu o grilă mai convenţională.

Livrările au continuat să crească şi în aprilie

Mercedes-Benz anunţă că vânzările sale globale au avansat cu 10,1% în aprilie 2017 faţă de perioada similară a anului precedent şi au însumat 180.599 de vehicule. Aceasta a fost cea de-a 50-a lună consecutivă de creştere a livrărilor pentru brand-ul Mercedes-Benz.

Situaţia se prezintă şi mai bine la nivelul primelor patru luni din acest an, cu un volum al vânzărilor de 741.244 de unităţi, mai mare cu 14,5% comparativ cu acelaşi interval din 2016. Dintre acestea, 309.257 de autovehicule (+9%) au fost comercializate în ţările de pe teritoriul Europei.

Mercedes-Benz Clasa C s-a bucurat de un succes la fel de ridicat şi în luna aprilie, fiind achiziţionate 33.666 de exemplare ale acestui model în întreaga lume. La fel de populară este şi Clasa E, cu un număr de 28.827 de unităţi livrate în aprilie 2017.

De asemenea, Mercedes-Benz raportează vânzarea a 59.739 de SUV-uri în aprilie 2017, respectiv 247.877 de automobile din această categorie (+13,3%) de la începutul acestui an.

Autor: Dragos Gaspar