AUTO
Şeful AMG recunoaşte că viitorul este al maşinilor electrice şi hibrid plug-in#1
swipe pentru navigare

Şeful AMG recunoaşte că viitorul este al maşinilor electrice şi hibrid plug-in

A+ a-

 

Divizia Mercedes-AMG a grupului german Daimler lucrează în prezent la un hypercar ce va fi disponibil într-un număr limitat de unităţi şi va marca evoluţia mărcii de performanţă către sistemele de propulsie hibride plug-in.

Noua tehnologie hibridă plug-in a fost botezată „EQ Power+”, denumirea fiind dezvăluită în luna martie a acestui an, la Geneva, prin intermediul conceptului AMG GT. Prototipul va primi o versiune de serie în 2018, care se va alătura astfel hypercar-ului programat să debuteze în acelaşi an.

Modelul inspirat de GT anunţă nivelul următor deoarece hypercar-ul este un proiect mai special. Prin conceptul GT vrem să vă arătăm modul în care definim viitorul performanţei în cazul platformelor standard”, a declarat Tobias Moers, şeful Mercedes-AMG, conform publicaţiei Automotive News.

Varianta de serie a conceptului AMG GT va fi lansată cu un motor convenţional, dar ea va fi urmată la scurtă vreme şi de o versiune prevăzută cu un sistem hibrid plug-in. În plus, Tobias Moers a mai spus că şi vehiculele complet electrice îşi vor găsi locul în portofoliul AMG în următorii ani, însă nu se ştie deocamdată când se va întâmpla acest lucru.

Autor: Dragos Gaspar