AUTO
Hyundai demarează vânzarea modelului Ioniq Plug-In în Europa#1
swipe pentru navigare

Hyundai demarează vânzarea modelului Ioniq Plug-In în Europa

A+ a-

 

Producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor anunţă că noul Ioniq Plug-In Hybrid va ajunge în showroom-urile din Europa în cursul acestei veri.

Ioniq este prima maşină din lume disponibilă cu trei tipuri diferite de sisteme electrificate de propulsie, iar versiunea Plug-In Hybrid este ultima care va ajunge în posesia clienţilor, după ce derivata hibridă şi cea electrică şi-au făcut debutul în semestrul al doilea din 2016.

Noul Hyundai Ioniq Plug-In beneficiază de un motor GDI de 1,6 litri pe benzină, cu injecţie directă şi patru cilindri, capabil să dezvolte 105 CP şi un cuplu maxim de 147 Nm, dar şi să garanteze o eficienţă termică de 40%. Sistemul hibrid plug-in este completat de o unitate electrică de 61 CP, propulsată cu ajutorul unei baterii litiu-polimer de 8,9 kWh, care permite deplasarea în modul complet electric pe o distanţă maximă de 63 km, cu emisii de CO2 de 26 g/km şi un consum mediu de combustibil de 1,1 litri/100 km.

Prin intermediul acestei configuraţii tehnice, Ioniq Plug-In Hybrid livrează 141 CP şi reuşeşte să accelereze de la 0 la 100 km/h în 10,6 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 178 km/h.

Hyundai Motor îşi propune să lanseze 14 automobile prietenoase cu mediul înconjurător până în anul 2020, inclusiv cinci vehicule hibride, patru hibride plug-in, patru electrice şi unul cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Autor: Dragos Gaspar