AUTO
Honda prezintă noua generaţie Civic Sedan#1
swipe pentru navigare

Honda prezintă noua generaţie Civic Sedan

A+ a-

 

Compania japoneză Honda oferă noi informaţii despre cea de-a zecea generaţie a automobilului Civic Sedan, care promite să îmbine cu succes stilul sportiv cu latura practică.

Noul sedan compact cu patru uşi este cu 46 mm mai lat, 20 mm mai jos şi 74 mm mai lung decât predecesorul său. În plus, designul modificat al platformei, materialele selectate, procesul de inginerii şi tehnicile de producţie au contribuit la crearea unei structuri mai uşoare şi mai rigide. Concret, maşina este cu 16 kg mai uşoară decât versiunea anterioară şi dispune de o rigiditate torsională cu 52% mai mare.

Civic este primul vehicul pe care Honda îl oferă în Europa împreună cu noul motor turbo de 1,5 litri, cu patru cilindri, pe benzină, în stare să livreze 182 CP la 5.500 rpm şi un cuplu maxim de 240 Nm în intervalul 1.900-5.500 rpm. Propulsorul poate fi conectat fie la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, fie la o transmisie automată CVT. De asemenea, clienţii pot opta pentru unitatea VTEC turbo de 2 litri care dezvoltă 310 CP.

Habitaclul este prevăzut cu sistemul de infotainment Connect, compatibil atât cu Android Auto, cât şi cu Apple CarPlay.

Autor: Dragos Gaspar