AUTO
Dacia lansează versiunea Duster EDC şi noua serie limitată Explorer#1
swipe pentru navigare

Dacia lansează versiunea Duster EDC şi noua serie limitată Explorer

A+ a-

 

Oferta Duster include în premieră o versiune cu transmisie automată EDC * gama Dacia se extinde cu o nouă Serie Limitată transversală * intitulată Explorer, aceasta este disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster.

Pentru prima oară, Dacia include în oferta modelului Duster o cutie de viteze automată. Disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj şi 6 trepte reprezintă o adevărată revoluţie faţă de cutiile automate tradiţionale. Transmisia EDC îmbină robusteţea şi costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea şi caracterul practic al unei cutii automate.

Tehnologia utilizată garantează o bună reactivitate, acţionând alternativ sistemele de ambreiaj corespunzătoare treptelor pare şi impare. Datorită intervalului scurt de acţionare a ambreiajului, cuplul este transmis fără întrerupere, ceea ce asigură o schimbare a vitezelor excelentă şi un confort deosebit pentru şofer.

Funcţia de demaraj specific asigură un plus de confort în traficul aglomerat şi facilitează manevrele delicate (cum ar fi parcarea).

Totodată, optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor garantează prestaţii excelente în toate regimurile de turaţii ale motorului, oferind un consum redus şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2.

În plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.

Gama Dacia se extinde în această primăvară cu o nouă serie limitată transversală. Intitulată „Explorer”, aceasta este disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster.

La exterior, gama Explorer se remarcă prin noile nuanţe propuse: Gris Islande şi Orange Ocre (aceasta din urmă disponibilă doar pe modelul Sandero), dar şi prin jantele specifice, de 16”.

Interiorul beneficiază, la rândul său, de o serie de elemente menite să dea un plus de personalitate noii serii limitate. Clienţii vor remarca, fără îndoială, conturul în culoarea cuprului al consolei centrale şi al aeratoarelor, dar şi tapiţeria specifică şi noile covorașe din material textil. Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7 inch.

Atât modelul Duster 4x2 EDC, cât şi noua serie limitată Explorer pot fi deja comandate în întreaga reţea Dacia. Preţurile noilor versiuni variază între 11.200 de euro (TVA inclusă) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP şi 15.450 euro (TVA inclusă) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

În cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4x2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibilă la un preţ de 16.550 de euro, cu numai 1.300 de euro mai mult decât modelul Laureate corespunzător echipat cu cutie de viteze manuală.

Versiunea Duster 4x2 Explorer echipată cu transmisia EDC poate fi comandată la un preţ de 17.700 de euro (TVA inclus).

Vânzările în Germania au crescut cu 21,4% în aprilie

Conform datelor publicate de Autoritatea Federală de Transport Auto (KBA), pe piaţa din Germania au fost înmatriculate 290.697 de automobile noi în luna aprilie a acestui an, cu 8% mai puţine decât în perioada similară din 2016. Aceeaşi sursă informează că vânzările auto au crescut în Germania cu 2,5% în primele patru luni din 2017 faţă de anul anterior şi au totalizat 1,13 milioane de unităţi.

Aproape toate mărcile importante au înregistrat scăderi ale livrărilor în luna aprilie, pe piaţa germană, însă au existat şi excepţii.

Una dintre ele este reprezentată de Dacia, despre care KBA anunţă că a comercializat 5.269 de autovehicule pe piaţa din Germania în aprilie 2017, un volum în creştere cu 21,5% faţă de cel raportat anul precedent. La nivelul primelor patru luni ale anului în curs, vânzările Dacia în regiune însumează 19.313 unităţi, cu 31,1% mai mult decât în 2016.

Cele mai semnificative evoluţii ale livrărilor pe piaţa din Germania au fost consemnate, în luna martie, de brand-urile Alfa Romeo (+153,1%), Tesla (+129,1%), Suzuki (+42,6%), Fiat (+24,5%), Land Rover (+23,4%) şi Jeep (+22,2%).

 

 

 

Preţurile noilor versiuni variază între 11.200 de euro (TVA inclusă) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP şi 15.450 euro (TVA inclusă) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

Autor: Dragos Gaspar