Moldova
swipe pentru navigare

De Paşte, în rulotă FOTO

A+ a-

Au respectat toate tradiţiile pascale, dar în acelaşi timp au petrecut sărbătorile într-un mod inedit * este vorba despre membrii comunităţii proprietarilor de rulote, care au ales să marcheze Învierea Domnului în ţinutul zimbrilor 

Zeci de proprietari de rulote din toată ţara s-au adunat de Paşte în judeţul Neamţ. Ei au campat într-o zonă din apropierea oraşului Târgu Neamţ şi au petrecut acolo ca o mare familie.
Pasionaţi de călătorii şi de tradiţii
Pentru mulţi, această tradiţie are o vechime de aproape 10 ani, alţii sunt la prima „petrecere” de acest gen. Cu toţii s-au bucurat de specificul sărbătorilor în Moldova, pentru cei din sud sau din Ardeal tradiţiile de aici fiind o surpriză neaşteptată. „Suntem Asociaţia «Club RV», comunitatea posesorilor de rulote şi autorulote. Eu personal sunt din Constanţa, am venit în judeţul Neamţ pentru petrecerea zilelor de Paşte. În fiecare an alegem o altă destinaţie, în funcţie de ceea ce ne oferă locaţia, şi dacă ne acceptă primăriile, pentru că nu ne aşezăm oriunde sau fără autorizaţie”, a spus Viorel Grosu, unul dintre proprietarii de rulote care au luat Lumină la Neamţ.
Zimbrii şi Ion Creangă, atracţiile Neamţului
Pasionaţii de călătorii şi-au făcut un obicei de a se întâlni în diferite zone turistice atât pentru a petrece timpul împreună, cât şi pentru a cunoaşte noi oraşe. „Oamenii au venit aici din toată ţara, pentru a ne revedea, dar şi pentru a cunoaşte locuri noi. Noi am format un grup omogen şi ne face plăcere să ne întâlnim la diverse ocazii. Am venit aici pentru că sunt foarte multe locuri de vizitat, pe o rază de 50 de km sunt şi mănăstiri şi o zimbrărie, Casa «Ion Creangă» şi multe altele”, a spus şi Ciprian Lupu, vicepreşedintele Clubului RV.
Chiar dacă au fost pe drumuri, rulotiştii au mers la slujba de Înviere şi au avut pe masă toate bucatele specifice sărbătorii. „Se spune că sărbătorile se petrec în familie, noi suntem o mare familie şi colindăm periodic în diferite zone ale ţării, dar şi în afară, în Croaţia, Grecia”, a completat Ciprian Lupu. Au ciocnit ouă roşii, au mâncat miel şi cozonac şi s-au bucurat de timpul liber şi vremea frumoasă. Şi cei mici s-au simţit în largul lor, s-au jucat, au stat în aer liber şi şi-au făcut noi prieteni.
Alina Ferenţ

Asociaţia CLUBRV, persoană juridică, a luat fiinţă în anul 2007 ca urmare a iniţiativei unor entuziaşti rulotişti. Asociaţia este membră a FICC (Federaţia Internaţională de Camping şi Caravaning) şi numără peste 100 de membri cotizanţi, precum şi câteva sute de simpatizanţi din toată ţara ca membri activi. 

Autor: